В Україні заочно арештували міністра охорони здоров'я, який обіймав посаду під час пандемії COVID-19

В Україні арештували міністра охорони здоров'я, який обіймав посаду під час пандемії COVID-19

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні понад 450 млн грн, коли він очолював державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна".

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

Зазначається, що раніше ВАКС визначив заставу керівнику департаменту "Поліграфкомбінату", відповідального за міжнародні угоди, Сергію Ферлію.

"Він єдиний фігурант, який перебуває в Україні. Втім кошти ніхто не вніс і детектив НАБУ попросив змінити підозрюваному запобіжний захід на інший. Ферлія відправили під цілодобовий домашній арешт", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про Максима Степанова

Степанов очолював Міністерство охорони здоров'я в Кабінеті міністрів Дениса Шмигаля з 30 березня 2020 року, якраз у період, коли розпочалася пандемія COVID-19. Він став четвертим  міністром на цій посаді за 7 місяців.

18 травня 2021 року Верховна Рада звільнила Степанова з посади міністра МОЗ. Шмигаль назвав причиною звільнення повільні темпи вакцинації від COVID-19 і постійні перенесення поставок вакцин.

"Поліграфічний комбінат "Україна" Степанов очолював раніше: з 2011 по 2016 рік. Підприємство виготовляє бланки офіційних документів (паспорти, трудові та медичні книжки, посвідчення, документи про освіту, ліцензії, страхові поліси, товарно-транспортні накладні, лікарняні листи та інше).

За інформацією ЗМІ Степанов на початку 2023 року виїхав за кордон.