ЗСУ повідомили про "блискавичну операцію" в Андріївці і знищення російського гарнізону

ЗСУ повідомили про "блискавичну операцію" в Андріївці і знищення російського гарнізону

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ звільнила населений пункт Андріївка у Бахмутському районі Донецької області.

Про це йдеться у повідомленні бригади у Telegram.

"72 омсбр рф — розбита вщент! В результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений", - йдеться у повідомленні.

За дві доби третя окрема штурмова бригада ліквідувала:

  • начальника бригадної розвідки ворога;
  • трьох комбатів ;
  • та майже всю піхоту 72 бригади, разом з офіцерами і значною кількістю техніки.

"Станом на зараз бої тривають, наші підрозділи продовжують закріплюватись на нових позиціях. Відтак про конкретні цифри 200х, 300х противника та інші найцікавіші деталі операції — згодом", - зазначається у повідомленні.

У бригаді додали, що підрозділи 72-ї омсбр рф неодноразово діставали вагомих втрат та поразок від зіткнень з Третьою штурмовою раніше.

"Тепер, після відновлення та перегрупування, ворог зазнав тотального провалу. Взяття та утримання населеного пункту Андріївка — наш шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу", - додали українські бійці.

Нагадаємо, про звільнення Андріївки вдень 14 вересня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, але третя окрема штурмова бригада назвала цю заяву завчасною і шкідливою, а також загрозою для особового складу, який бере участь в операції.