Більшість працівників Старобільської РДА залишилися на окупованій території, – Череватий

Більшість працівників Старобільської РДА залишилися на окупованій території, – Череватий

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну більшість працівників Старобільської райдержадміністрації залишилися в окупації. Деякі з них почали працювати з ворогом. Деякі з працівників виїхали за кордон.

Про це під час онлайн-пресконференції повідомив голова Старобільської РВА Володимир Череватий, передає кореспондент “Сєвєродонецьк онлайн”.

“Задачею номер один, яка переді мною стала після мого призначення, було відновлення адміністрації, формування нової команди працівників, оскільки на момент призначення, окрім мене, фактично виконували свої обов’язки ще дві людини. На дату вступу (на посаду - ред.) більша частина працівників перебували на окупованій території”, – сказав він.

За інформацією, склад Старобільської РДА – 135 осіб, майже 100% якого перебували у простої після початку повномасштабного вторгнення. Наразі до роботи приступили 45 працівників (станом на лютий працювало 24 людини). До лав Збройних сил України приєдналися три людини. Одна людина загинула.

За словами Череватого, після окупації району більшість працівників РДА залишилися на місці й перейшли на бік ворога. Він також зазначив, що детальну інформацію про цих людей не може повідомити, бо стосовно деяких з них триває слідство.

Керівник Старобільської РДА розповів, що працівники адміністрації проводять роботу зі збору інформації щодо колишніх працівників, які зрадили Україні й почали співпрацювати з російськими окупантами.

“На жаль, я не можу сказати, хто конкретно колаборант чи ні, бо рішення про визнання винним приймає саме суд й людина вважається невинною, поки не буде прийнято рішення. Однак можу сказати, що районна державна адміністрація збирає інформацію про прихильників загарбників і ми цю інформацію разом з правоохоронними органами збираємо й опрацьовуємо”, – сказав він.

Повне відео пресконференції можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, ​​співробітники СБУ задокументували діяльність двох пособників російських окупантів, які сприяють політичній та економічній інтеграції в рф тимчасово захопленої території Луганщини. Один з них очолює «муниципальное унитарное предприятие лнр «СТАРСЕРВИС города Старобельска».