Російські офіцери допомогли Україні ліквідувати командувача Чорноморського флоту рф, — Kyiv Post

Ліквідувати командувача Чорноморського флоту рф Україні допомогли російські офіцери, — Kyiv Post

Командувач Чорноморського флоту рф адмірал Віктор Соколов був знищений за допомогою незадоволених російських офіцерів.

Про це пише газета Kyiv Post з посиланням на власні джерела у партизанському русі українців і татар Криму (АТЕШ).

Зазначається, що партизани отримали ключову інформацію про місцезнаходження та діяльність високопоставлених російських командирів від бідних офіцерів в обмін на фінансову винагороду.

"Самі по собі затримки виплат не змушують військових збройних сил російської федерації йти проти російської влади", — сказав речник групи, додавши, що ті, хто їм допомагає, також вірять, що їхня країна "веде злочинну війну і що вона потрібно зупинитися".

"Але фінансова винагорода лише допомагає їм визначитися з бажанням співпрацювати з рухом АТЕШ, вона служить додатковим стимулом", – сказав речник.

Рух не повідомив, скільки грошей перейшло в руки російських офіцерів, але сказав, що їх достатньо, щоб покрити ризики для офіцерів та їхніх сімей.

Що відомо про Віктора Соколова

Соколов народився 4 серпня 1962-го року у місті Бендери у Молдові. Після закінчення середньої школи, наприкінці 80-х пішов служити на Тихоокеанський флот. Там впродовж 90-х та 2000-х командував тральщиками. Але потім дослужився до начальника штабу і до командувача приморської флотилії. У 2012 перейшов на Північний флот рф, де з 2013 по 2019 був заступником командувача. Після того Соколов очолив академію ВМФ рф.

У серпні 2022 року Соколов був призначений на місце командувача Чорноморського флоту рф.

Нагадаємо, 23 вересня у результаті операції ССО “Крабовая Ловушка” Соколов та десятки офіцерів його відомства були ліквідовані під час наради у Севастополі.

Повідомлялося, що українська ракета завдала удару по будівлі штабу Чорноморського флоту рф.