Бойовики ПВК "Вагнер" повернулися під Бахмут: CNN розповів про масштабну комбіновану атаку ЗСУ

Бойовики "Вагнера" повернулися під Бахмут: CNN розповів про масштабну комбіновану атаку ЗСУ

Російська група найманців ПВК "Вагнер" повернулася в район Бахмута, де точаться бої і триває український наступ.

Про це CNN розповіли українські бійці, які воюють на цьому напрямку.

"Ми прориваємо їхню лінію оборони тут і завдаємо їм гарних ударів", — сказав один із пілотів безпілотника під позивним "Грув". Він каже, що російська група найманців "Вагнера", відповідальна за більшу частину здобутків росії протягом зими, повернулася в цей район.

"Так, "Вагнер" теж тут", — каже він. "Вони повернулися, швидко змінили командирів і повернулися сюди".

CNN розповів про масштабну комбіновану атаку ЗСУ під Бахмутом, коли спочатку були задіяні безпілотники, а потім доєдналися інші підрозділи, зокрема українська артилерія.

"Відео, записані за допомогою камер нічного бачення на їхніх безпілотниках і передані CNN, показують, як безпілотники скидають бомби на кілька російських броньованих машин, у тому числі нещодавню атаку, яка знищила сучасний російський танк Т-90 – одну з новіших і досконаліших моделей росії", - йдеться у статті.

"У міру того як атака безпілотників набирає темп, інші підрозділи приєднуються до поля бою: потужна артилерія стає чутною, швидко обсипаючи освітлені місяцем російські позиції касетними боєприпасами, наданими США. Реактивні системи залпового вогню "Град" наповнюють небо своїми швидкими шиплячими снарядами, до них приєднуються мінометні підрозділи, націлюючись на московські війська за допомогою сигнальних ракет, а бойові машини піхоти мчать на фронт, щоб штурмувати російські рубежі", - розповідає CNN.

Командир із позивним коду 9.2 "Флінт" каже, що ця операція готувалася тижнями.

"Ми налаштовували це більше місяця", — каже він, поки його люди готують боєприпаси, які вони будуть скидати на російські позиції.

"Це комбінований напад", – додає він, пояснюючи, що рух на південь від Бахмуту спрямований на розвиток останніх досягнень у цьому районі, де Україна змогла відвоювати важливу територію з-під контролю росії.

"Грув" вважає, що присутність угруповання "Вагнер" має компенсувати нестачу персоналу з російської сторони. "[Росія] зібрала війська з навколишніх районів і привела їх сюди", — каже він. "У них тут не так багато солдатів".

"Ми постійно змінюємо тактику, — пояснює командир "Флінт". "Це як бокс. Ми переходимо до тіла, а потім переходимо до голови".

Нагадаємо, керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вивів найманців з-під Бахмута у травні-червні цього року. На той час там залишалися російські десантники, піхотні підрозділи та інші ПВК, зокрема "Шторм-Z".