Ірландія додатково спрямує 1 млрд євро на житло для українських біженців

Ірландія спрямує 1 млрд євро на житло для українських біженців

Уряд Ірландії вирішив спрямувати додатковий 1 мільярд євро на зусилля держави щодо розміщення українських біженців.

Про це повідомляє Breakingnews.ie.

Зазначається, що додатковий кошторис допоможе Департаменту інтеграції покрити витрати на житло українців та інших осіб, які шукають міжнародного захисту.

Десятки тисяч українців переїхали до Ірландії з початку війни минулого року, понад 70 тисяч розміщуються в державних помешканнях.

Міністр інтеграції Родерік О'Горман і міністр державних витрат Пашал Донохо оголосили про угоду про фінансування після того, як кабінет обговорив це питання у вівторок.

Донохоу сказав: "Сьогодні я погодив додатковий один мільярд євро для Департаменту у справах дітей, рівності, інвалідів, інтеграції та молоді, щоб підтримати його у покритті витрат, пов’язаних з розміщенням українців, які тікають від війни, і тих, хто шукає міжнародного захисту".

"Це фінансування продовжуватиме підтримувати гуманітарну відповідь держави на кризу в Україні", - додав він і зазначив, що Ірландії "довелося надзвичайно багато працювати, щоб впоратися зі значним потоком людей з України з початку вторгнення росії в Україну".

Нагадаємо, Німеччина у 2024 році планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку вона виділяє землям для покриття витрат на прийом та інтеграцію біженців. Уряд ФРН також скасує свій внесок у витрати на догляд та інтеграцію українських біженців.

Понад 1 мільйон людей шукали притулку в Німеччині після вторгнення рф в Україну, і їхня підтримка вплинула на міста та муніципалітети країни, а 16 земель країни вимагали більше федеральних коштів для покриття витрат біженців наступного року.

У понеділок Берлін поінформував землі, що виділить максимум 1,7 мільярда євро (1,80 мільярда доларів) на підтримку витрат біженців у 2024 році.