Україна підготувала багаторівневий захист енергосистеми від обстрілів рф: Шмигаль назвав складові

Україна підготувала багаторівневий захист енергосистеми від обстрілів рф

В Україні зведено багаторівневий захист енергосистеми від обстрілів: пасивний та активний, це проєкти, які досі ніхто у світі не робив.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль, повідомляється на сайті уряду.

Він зазначив, що в енергетичній галузі проведена велика ремонтна кампанія.

"Маємо сьогодні в роботі 7 атомних енергоблоків, ще 2 завершують ремонтну програму. Енергоблоки ТЕС і гідроагрегати ГЕС будуть у роботі до початку зими. Станом на сьогодні ми також відремонтували понад 80% магістральних мереж», — відзначив Шмигаль.

Він додав, що Україна на сьогодні має значно більшу кількість і потужність систем ППО.

"Минулого року не було ні Patriot, ні NASAMS, ні IRIS-T, ні SAMP-T, ні багатьох інших систем. Наша ППО стала ще більш комплексною і досвідченою. Продовжуємо працювати над її розвитком. До зими вона буде ще міцнішою, ще сильнішою й ефективнішою", - впевнений він.

Шмигаль повідомив, що партнери надали $2,3 мільярда на відновлення та захист енергетики України.

"Ми також розширили можливість для імпорту електроенергії з ЄС більш ніж удвічі: з 500 МВт до 1200 МВт", — сказав він.

Крім того, за його словами, за перше півріччя пробурено 157 тисяч метрів нових свердловин.

"Збільшуємо видобуток. Вперше пройдемо зиму, як обіцяє "Нафтогаз", за рахунок нашого власного газу. Показник видобутку "Укргазвидобування" сягнув найвищого показника за три роки", - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, за даними The New York Times, росія зуміла подолати санкції та експортний контроль, запроваджений Заходом, щоб збільшити виробництво ракет за межі довоєнного рівня, зробивши Україну особливо вразливою для посилених атак у найближчі місяці.

Західні офіційні особи також вважають, що росія збирається виробляти два мільйони артилерійських снарядів на рік — це вдвічі більше, ніж до війни.

В результаті цього поштовху росія зараз виробляє більше боєприпасів, ніж Сполучені Штати та Європа. Загалом Кусті Сальм, високопоставлений чиновник міністерства оборони Естонії, підрахував, що нинішнє виробництво боєприпасів у росії в сім разів перевищує виробництво Заходу.