США оголосили про пакет допомоги Україні на $200 млн з новими ППО

США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $200 млн з новими ППО

Голова Пентагону Ллойд Остін оголосив про виділення Україні нового пакета військової допомоги на загальну суму $200 млн.

Про це він сказав сьогодні, 11 жовтня, на початку засідання Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі (Бельгія), трансляція якої відбулася на сторінці президента Володимира Зеленського у Facebook.

Остін повідомив, що цей пакет включає також боєприпаси 155-мм та 105-мм, а також цілком нові системи протиповітряної оборони, які будуть незабаром доставлені в Україну.

Також до американського оборонного пакета увійдуть ракети, повітряні боєприпаси, протитанкова зброя та "необхідне озброєння для боротьби з російськими дронами".

Остін наголосив, що головна задача зараз - захистити Україну від очікуваних атак рф на енергоінфраструктуру, а також посилити позиції України на полі бою.

З початку 24 лютого 2022 року США виділила Україні $43 млрд.

Нагадаємо, офіційні особи НАТО та Великої Британії попередили, що запаси західних військових боєприпасів "досягли дна", і виробництво необхідно збільшити, щоб допомогти українським бійцям.

Водночас у казні Пентагону залишилося $5,2 млрд на зброю та іншу безпекову допомогу для України після того, як Конгрес відмовився включити додаткові кошти в закон про оборонний бюджет США.