НАТО про нестачу боєприпасів для України: "Тепер видно дно"

НАТО про нестачу боєприпасів для України: "Тепер видно дно"

Офіційні особи НАТО та Великої Британії попередили, що запаси західних військових боєприпасів "досягли дна", і виробництво необхідно збільшити, щоб допомогти українським бійцям.

Про це повідомляє CNN.

"Тепер видно дно", — заявив голова Військового комітету НАТО та найвищий військовий чиновник альянсу адмірал Роб Бауер під час дискусії на Варшавському форумі безпеки. "Нам потрібно, щоб промисловість нарощувала виробництво набагато вищими темпами", — сказав він.

У Великій Британії кажуть, що країна вичерпала свою можливість надавати військову підтримку, пише The Telegraph.

"Ми віддали майже стільки, скільки могли собі дозволити. Ми продовжуватимемо забезпечувати Україну обладнанням, але зараз їм потрібні такі речі, як засоби протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси, і ми все це вичерпали", – каже високопоставлене джерело у військовій сфері на умовах анонімності.

Нагадаємо, Politico з посиланням на європейських чиновників повідомило, що у країнах Європи закінчується зброя для передачі Україні, а союзники не значно нарощують свої виробничі лінії, щоб не відставати від попиту.

Водночас у казні Пентагону залишилося $5,2 млрд на зброю та іншу безпекову допомогу для України після того, як Конгрес відмовився включити додаткові кошти в закон про оборонний бюджет США.