Зеленський хоче вдруге стати президентом, але за однієї умови

Зеленський хоче вдруге стати президентом, але за однієї умови

Володимир Зеленський має намір балотуватися на виборах президента України, якщо вибори відбудуться під час війни.

Про це він сказав журналістам сьогодні, 11 жовтня, у Брюсселі (Бельгія), повідомляє місцеве видання Digi24

Відповідаючи на питання "Ви б все-таки балотувалися на виборах?", Зеленський відповів: "Якби війна тривала – так, якби війна закінчилася – ні. Я не можу втекти під час війни".

Нагадаємо, президент України Зеленський раніше заявляв, що голосування може відбуватися під час війни, але Україні потрібно змінити законодавство та залучити партнерів з ЄС і НАТО, які б допомогли з фінансуванням, спостерігачами і забезпеченням прозорості виборів, зокрема і на передовій.

Зеленський, відповідаючи на питання, чи він буде кандидатом, якщо вибори відбудуться у 2024 році, як це передбачено виборчим календарем, відповів: "Я не покидаю свою країну".

Заяві Зеленського передувала заява сенатора США від Республіканської партії Ліндсі Грема, який вважає, що наступного року в Україні мають відбутися вибори навіть попри війну.

У травні президент ПАРЄ Тіні Koкс заявив, що Україна має провести чесні вибори, оскільки "це її зобов'язання".

28 липня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Конституція не забороняє проведення виборів під час дії воєнного стану. Він додав, що ця заборона міститься в законі України "Про правовий режим воєнного стану".