Міноборони радить військовозобов'язаним йти у ТЦК добровільно: "Служити доведеться всім"

Міноборони радить військовозобов'язаним йти у ТЦК добровільно: "Служити доведеться всім"

Міноборони радить військовозобов'язаним добровільно приходити у військкомати, у відомстві запевняють, що служити доведеться всім.

Про це заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, повідомляє Liga.

За її словами, відомство підготувало зміни до законодавства про облік військовозобов'язаних, щоб люди могли без проблем проходити військово-лікарські комісії, а також усі процедури, що стосуються мобілізації.

Також Калмикова додала, що Міноборони "бачить безліч ситуацій, коли люди намагаються будь-яким способом уникнути мобілізації".

"Таких людей багато, десятки та сотні тисяч, які створюють для себе умови, щоб уникнути мобілізації", – сказала вона.

"Держава зможе бачити людей через реєстри, це питання цінностей, потрібне розуміння, що країну доведеться захищати кожному з нас, а тому краще прийти самому, знайти підрозділ, у якому хочеш служити, це найкращий шлях", – заявила Калмикова.

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо, що ДБР розслідує 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). За результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направили до суду.

11 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні будуть звільнені усі обласні "воєнкоми" - керівники ТЦК та СП.

Вже після цієї заяви  20 вересня ДБР затримало двох працівників військкомату Самбору Львівської області, які морили голодом, били та знущалися з цивільного чоловіка, змушуючи його пройти військово-лікарську комісію.

12 жовтня працівники ДБР повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського ТЦК, які катували цивільних чоловіків у приміщенні військкомату.