Україна втратила 186,6 млн грн, виплачуючи "бойові" військовим у тилу

Україна втратила 186,6 млн грн, виплачуючи "бойові" військовим у тилу

Аудитори Міністерства оборони України встановили, що окремим військовим безпідставно виплачували "бойові". Усього таких порушень встановлено на загальну суму 186,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє Міноборони.

"Фактично низка військовослужбовців перебували у пунктах постійної дислокації та виконували функціональні обов’язки, не пов’язані з веденням бойових дій, але отримували бойові доплати", - йдеться у повідомленні.

Ідеться про факти виявлення відповідних наказів у військових частинах на Київщині, Житомирщині, Хмельниччині та Полтавщині.

"Усього таких порушень встановлено на загальну суму 186,6 мільйона гривень. За рішеннями Міністра оборони України, усі матеріали аудитів передано до правоохоронних органів для встановлення ступеня вини посадових осіб та відшкодування завданих державі збитків", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, грошове забезпечення мобілізованих, які перебувають на фронті, але не залучені безпосередньо у бойових діях становить 30 тис. гривень. Військові, які виконують спеціальні завдання вздовж лінії бойового зіткнення, отримують по 50 тис. гривень.

100 тис. гривень - це "бойові" виплати тим військовослужбовцям, які виконують завдання на передній лінії фронту і беруть безпосередню участь у боях.

Також 100 тис. гривень отримують бійці, які знаходяться на лікуванні чи реабілітації через отримане поранення, також 100 тис. нараховують тим військовим, які потрапили у полон.