росія каже, що готова передати Україні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76

росія каже, що готова передати Україні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76

росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня.

Про це заявила уповноважена із прав людини в рф Тетяна Москалькова, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на кремлівські ЗМІ.

"Для цього все необхідне з точки зору процедури є... Тіла можуть бути передані згідно з існуючими процедурами", — сказала Москалькова.

Вона додала, що українська сторона цікавилася можливістю передачі тел. За словами Москалькової, вона перебуває у контакті з уповноваженим Верховної Ради України Дмитром Лубінцем у справі про аварії військового літака.

Москалькова також заявила, що російська сторона має "підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дозволяють зробити ідентифікацію особистості".

Падіння літака Іл-76: що відомо

Нагадаємо, 24 січня у Бєлгородській області впав і розбився військово-транспортний Іл-76. Міноборони рф стверджує, що на борту були 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, які перевозилися в Бєлгородську область для обміну, 6 членів екіпажу літака і 3 супроводжуючих. Повідомляється, що усі вони загинули. росія звинуватила ЗСУ у збитті літака.

Протягом дня росія розгорнула потужну інформаційну кампанію, робила вкиди нової неперевіреної інформації майже кожну годину. Російську версію активно цитували західні ЗМІ.

ГУР підтвердило, що на 24 січня дійсно готувався обмін полоненими, але "Україна не володіє достовірною та вичерпною інформацією з приводу того, хто саме перебував на борту літака та в якій кількості".

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, коментуючи інформаційну атаку рф на тему Іл-67, який впав на Бєлгородщині, заявив, що мета росії – зменшити міжнародну підтримку.