В Україні у пофтехучилищах навчатимуть на операторів цивільних дронів

В Україні у пофтехучилищах навчатимуть на операторів цивільних дронів

В Україні у профтехучилищах запровадять нову навчальну програму — "Оператор цивільних дронів".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, вже цього року у семи профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях можна буде вивчитись на оператора цивільних дронів.

"Завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання та підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми. У планах — ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії", - зазначив Федоров.

Він наголосив, що вміти керувати цивільним дроном — надважливо для України сьогодні. Федоров нагадав, що ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для документування війни.

"Реформа профтехосвіти триває. Нещодавно 200+ закладів подали заявки, щоб оновити свої майстерні та створити якісні умови для підготовки спеціалістів, які так потрібні країні", - повідомив Федоров.

Нагадаємо, кожен регіон рф за планом Кремля отримає близько 301 млн рублів на закупівлю обладнання для уроків з розробки, виробництва та експлуатації FPV-дронів. При цьому, авіамоделювання незабаром стане частиною загальноосвітньої програми, а сьогоднішні школярі в майбутньому зможуть стати конструкторами, пілотами та техніками БпЛА, які використовуються у війні проти України.