Вважався зниклим безвісти: у Рівному попрощалися з військовим з Кремінної

Вважався зниклим безвісти: у Рівному попрощалися з військовим з Кремінної

У Рівному попрощалися з кремінянином Сергієм Чорнобаєм, який загинув наприкінці 2022 року поблизу рідного міста.

Про це повідомляє Рівненська міська рада.

Сергій Чорнобай народився 31 травня 1986 року у Кремінній. Навчався у місцевій школі, ПТУ та технікумі у Рубіжному. Працював шахтарем. Через повномасштабне вторгнення вимушений був покинути Кремінну й разом з дружиною та двома дітьми переїхати до Рівного.

«Вже у Рівному Сергій став на облік у військкоматі. Він не служив в армії, але відразу сказав, що піде служити, якщо його мобілізують. І 31 жовтня 2022 року став до лав Збройних сил України. Про службу нічого не розповідав, старався максимально відмежувати мене від цього, говорив, що у лісі, ми навіть не знали, що він на Луганщині. Лише 15 грудня у розмові сказав, що йде додому», - пригадала дружина героя Алла.

Пізніше рідні отримали повідомлення, що Сергій вважається зниклим безвісти у районі Кремінної.

«У лютому 2023 року мені зателефонували, сказали, що можливо Сергій загинув, запросили упізнати тіло по фото, аби запросити його для обміну. Проте я не була упевнена… Все тягнулося дуже довго, жодної інформації не було. І лише у січні цього року діти повторно здали тест ДНК, і ось ми отримали підтвердження…», - розповіла дружина.

36-річний солдат Сергій Чорнобай загинув 20 грудня 2022 року на Луганщині. 14 березня 2024 року з ним попрощалися у Рівному.

Нагадаємо, 20 січня під Стельмахівкою Сватівського району у боях загинув кремінянин Петро Чорноок.