Луганчани можуть оздоровити дітей у Карпатах – куди звертатися

Луганчани можуть оздоровити дітей у Карпатах – куди звертатися

Діти переселенців з Луганської області мають можливість відпочити та оздоровитися у ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Прикарпатський» МОЗ України.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Луганської ОВА.

Даний санаторій розташований у Яремчі Івано-Франківської області. Він приймає дітей у віці 7-14 років без батьків, з захворюваннями органів дихання, працює круглий рік, з навчанням дітей в освітній період.

Путівки до санаторію безкоштовні, потрібно лише батькам за свої кошти (або кошти громади) відвести та забрати дитину. Забезпечено п’ятиразове харчування. Термін перебування 21 день.

“У закладі створені всі умови для оздоровлення та відпочинку: інноваційні методи лікування та діагностики захворювань, є басейн, тенісний корт, спортивні зали, альпійська стінка тощо. Номери облаштовані необхідними зручностями, зокрема кондиціонером та сучасними технічними засобами”, – розповіли у Департаменті.

Для отримання путівок потрібно звертатися до лікарів-педіатрів або лікарів загальної практики та сімейної медицини Центрів первинної медико-санітарної допомоги Луганської області, з якими укладені декларації на медичне обслуговування дитини.

Нагадаємо, Станично-Луганська селищна військова адміністрація відповідно до затвердженої Програми оздоровлення та відпочинку дітей громади на 2024 рік розпочала збір документів для організації оздоровчої кампанії.