Столтенберг назвав втрати особового складу армії рф в Україні

Столтенберг назвав втрати особового складу армії рф в Україні

За оцінками НАТО, дії росії в агресивній війні проти України в останній час значно зросли, як і кількість загиблих російських військових.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг, пише DW.

Згідно з озвученою інформацією, західні розвідслужби припускають, що число вбитих і ранених російських солдатів перевищило відмітку в 350 тис. За словами Cтолтенберга, країна-агресорка платить дуже високу ціну за "незначні" територіальні завоювання.

Українські атаки також потопили або вивели з ладу значну частину російського Чорноморського флоту, додав Столтенберг. В повітряній війні Україна, збиває важливі і дороговартісні літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління.

Видання зазначає, що генеральний секретар НАТО на цей раз не вказав окремо числа загиблих російських військових. В кінці листопада 2023 року в альянсі говорили, що таких понад 100 тис. На той момент загальні втрати оцінювалися більше, ніж у 300 тис. солдатів армії рф.

За даними Міністерства оборони України,  кількість лише загиблих у війні проти України російських військових становить 427 840 осіб. 

Нагадаємо, британська розвідка наприкінці лютого повідомляла, що за два роки війни російські втрати не лише дорівнюють, а в багатьох випадках і перевищують чисельність живої сили, яка була в перші дні нападу на Україну.

Згідно з даними аналітиків, підтверджені втрати росії включають понад 2700 танків та 5 тис. БМП і БТР, вбито та поранено близько 350 тис. військовослужбовців.

В огляді заявили, що до повномасштабного вторгнення в Україну росіяни розгорнули приблизно 130 батальйонних тактичних груп, до складу яких входило близько 1300 танків, понад 5 тис. бойових машин піхоти та бронетранспортерів та щонайменше 100 тис. осіб особового складу.