У Кремлі визнали стан війни і заявили, що росія не може допустити існування України

У Кремлі визнали стан війни і заявили, що росія не може допустити існування України

У Кремлі визнали, що росія перебуває у стані війни з Україною і заявили, що рф не може допустити існування на своїх кордонах цієї держави.

Про це сказав прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков, цитує його російське опозиційне видання "Настоящее время".

Він договорився до того, що звинуватив Україну в окупації власних міжнародно визнаних територій.

"У нас з'явилися чотири нові суб'єкти федерації. І для нас головне - убезпечити людей у цих суб'єктах і звільнити територію цих суб'єктів, яка зараз є де-факто окупованою київським режимом", - заявив Пєсков.

Він визнав, що зараз армія рф веде в Україні не "спецоперацію", і що росія перебуває у стані війни з Україною.

"Так, це починалося як спеціальна військова операція, але тільки-но там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною", - сказав Пєсков.

Він додав, що росія не може допустити існування на своїх кордонах держави, "яка має задокументований намір використовувати будь-які методи, щоб відібрати у неї Крим, не кажучи вже про територію Донбасу".

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російська влада називає цей факт агресії "спеціальною військовою операцією" і наполягала на використанні цього терміну. Російські державні ЗМІ ретельно уникають вживання слів "війна" та "вторгнення" і натомість говорять про події в основному як про "спеціальну військову операцію".