Макрон має п'ять сценаріїв розгортання французької армії в Україні, — Le Figaro

Макрон має п'ять сценаріїв розгортання французької армії в Україні, —  Le Figaro

У президента Франції Еммануеля Макрона є п'ять варіантів відправки військ в Україну, три з яких передбачають їх участь у боях з російськими окупантами.

Про це пише французське видання Le Figaro, закриту статтю якого цитує ZN.ua.

"Наш обов’язок — підготуватися до всіх сценаріїв", — знову сказав Еммануель Макрон 16 березня Le Parisien. "Нічого не виключати", — попереджав він ще 26 лютого.

Le Figaro називає такі сценарії Макрона:

1. Відкриття заводів Франції на території України, які виготовлятимуть не лише зброю. Втім, страхові компанії за такого розвитку подій можуть виставити великі рахунки за будівництво, що робить сценарій малоймовірним, зазначає видання.

2. Допомога ЗСУ без участі в боях. Французькі військові можуть зайнятися розмінуванням або навчанням захисників. Журналісти вважають такий сценарій найбільш реальним.

3. Захист Одеси. Там сили Франції можуть протидіяти потенційній російські агресії, що означає прямий конфлікт з рф. ЗМІ стверджує, що це створює для Парижа серйозні ризики, але варіант можливий.

4. Безпосередня участь у боях пліч-о-пліч з Силами оборони України для створення захисної зони. Для цього варіанту необхідною є військова підтримка Заходу.

5. Протистояння в окопах. Цей варіант загрожує великими політичними втратами та свідчитиме про пряму конфронтацію з рф, ставши викликом для володимира путіна. Аби ухвалити таке рішення, Макрону знадобиться підтримка парламенту.  

Нагадаємо, президент Франції Макрон не виключив, що західні сухопутні війська можуть бути задіяні в Україні.

Пізніше  Макрон під час зустрічі із лідерами партій озвучив сценарій, за яким французські війська можуть бути відправлені в Україну. Це насування фронту на Одесу чи на Київ.