Російське ФСБ пригрозило Україні відповіддю за теракт у "Крокусі", який вчинив ІДІЛ

Російське ФСБ пригрозило Україні відповіддю за теракт у "Крокусі", який вчинив ІДІЛ

Секретар Ради безпеки росії Микола Патрушев заявив, що Україна стоїть за терактом у "Крокус Сіті Холлі". Цю тезу повторив і директор ФСБ Олександр Бортніков.

На запитання про відповідальних за напад, Патрушев відповів "Звичайно, Україна!", відкинувши варіант з ІДІЛ, пише "Настоящее время".

Бортніков стверджує, що йому відомо про те, що "Україна займалася підготовкою бойовиків на території Близького Сходу". За його словами, спецслужби рф отримали попередню інформацію про причетність Києва до теракту у "Крокус сіті холі".

При цьому Бортніков визнав, що замовника злочину ще не встановлено. Але попри це він пообіцяв, що ФСБ вживе заходи "у відповідь" і назвав главу української розвідки Кирила Буданова "законною метою" російських військових.

Бортников також стверджує, що за нападом на "Крокус сіті хол" стоять США, Великобританія та Україна.

Нагадаємо, відповідальність за напад на "Крокус Сіті Холл" у Москві на себе узяв осередок терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) "Вілаят Хорасан". За тиждень-два до теракту США попереджали своїх громадян про те, що в рф знагодитися небезпечно у зв'язку з високою терористичною загрозою.

25 березня терористичне угрупування ІДІЛ анонсувало нові теракти в росії та пригрозило особисто російському диктатору путіну: це “помста за тортури членів організації”.

Сам путін спочатку пов'язав теракти з Україною, а 26 березня назвав нападників "радикальними ісламістами", але все одно не віідмовився від наративу про звинувачення України.

Довідка: 22 березня у передмісті Москви в концертному залі “Крокус сіті Хол” озброєні люди влаштували стрілянину. Станом на 25 березня відомо про 137 загиблих, ще близько сотні – у лікарнях. У рф оголосили, ніби затримали терористів і навіть вже обрали їм запобіжний захід.