У 2024 році може відбутися зупинка чи повне припинення російсько-української війни, — Welt

У 2024 році може відбутися зупинка чи повне припинення російсько-української війни, — Welt

Цього року може відбутися зупинка чи повне припинення російсько-української війни, яку оцінюють як початок нового глобального конфлікту за участю найбільших країн світу.

Про це пише Welt, закриту статтю якого цитує ZN.ua.

“Війна може перейти в оборонну позицію, не в останню чергу внаслідок безвідповідальних дій канцлера Шольца та інших західних політиків. З’являється все більше ознак того, що конфлікт може бути припинений на певний час”, – пише автор статті Крістоф Б. Шильц.

Він проаналізував можливі сценарії зупинки війни.

Москва може погодитись на “нульовий” сценарій, коли обидві сторони зупиняться на тому місці, де вони є наразі. Проте Кремль може отримати суттєву перевагу, оскільки Україна імовірно буде знову у “підвішеному” стані щодо ухвалення рішення про інтеграцію в Євросоюз та НАТО. Таке “розв'язання” конфлікту буде здаватись росії перемогою, а для України – часом для перегрупування і підготовки до відбиття імовірної нової війни, зазначає Welt.

Кремль влаштує "заморожений" конфлікт. Російські збройні сили можуть залишатися в Україні, але постачання західної зброї припиняться, а переговори про вступ України до ЄС і НАТО перетворяться у тривалий і безрезультатний процес.

На думку автора публікації всі ці перемовини та кулуарні дії мають на меті припинення війни вже у 2024 році, оскільки як сили України, так і росії є виснаженими, тому жодна зі сторін не зможе мати перевагу на полі бою.

Welt попереджає, що Україна буде у дуже загрозливому стані влітку та на початку осені. Саме тоді імовірно буде критична фаза війни, коли росіяни спробують пробити лінії оборони ЗСУ. Водночас ні ресурсів людських, ні запасів зброї у Києва недостатньо. "Тому про повернення територій не може бути і мови. Імовірно єдине і найважливіше наразі завдання – захист від просування окупаційних військ", - йдеться у статті.

На думку автора, найбільшим проривом для росіян може бути спроба вийти до Дніпра. Для українських збройних сил – зупинити ворога на другій та третій лінії оборони. Якщо необхідного озброєння та боєприпасів Україна не отримає вже зараз, влітку, Кремль використає це для продовження окупації і “дотиснення” України. Однак це є лише одним із варіантів подій, зазначається у статті Welt.

Нагадаємо, ексголова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявляв, що війна в Україні триватиме, доки одна чи інша сторона не досягне політичних цілей війсковими засобами, або обидві сторони не вирішать, що вони не можуть досягти цих цілей і сядуть за стіл переговорів.

Професор Школи перспективних міжнародних досліджень імені Генрі Кіссінджера Університету Джонса Гопкінса та член Ради з питань зовнішньої політики Держдепу США Хел Брендс вважає, що бойові дії в Україні цілком можуть затягнутися до 2025 року або навіть довше, створюючи нові виклики на новому етапі війни.