Військовий з Сєвєродонецька отримав звання Героя України

Військовий з Сєвєродонецька отримав звання Героя України

25 березня захисник із Сєвєродонецька, капітан 18-ї Слов'янської бригади Національної гвардії України Артур Пруглов отримав звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”.

Про це повідомляє Сєвєродонецька МВА.

Таке звання йому присвоїли за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові. Нагороду Артуру Пруглову вручив особисто президент Володимир Зеленський у Києві на урочистостях з нагоди 10-ї річниці створення Національної гвардії України.

Захисник України Артур Пруглов – сєвєродончанин. Після закінчення школи №18 він вже знав, що буде військовим – старшокласником бачив, як у його місто прийшла війна.

Поступив навчатися та успішно закінчив Харківську Національну академію Національної гвардії України.

З початку повномасштабного російського військового вторгнення звільняє Україну від загарбників.

Під керівництвом капітана Пруглова групи українських військових успішно здійснювали штурми та проривали ворожі позиції, знищували техніку та визволяли полонених. Під час бойових дій у Рубіжному під позивним "Земляк" він командував взводом у Рубіжанському батальйоні.

Також Артур Пруглов брав участь у боях під Кремінною. 30 грудня 2023 року отримав медаль “За військову службу Україні”.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вручив нагороди захисникам України і сім'ям полеглих бійців. Сєвєродончанину Олександру Коваленку присвоєне звання Героя України, орден “Золота Зірка” президент вручив йому особисто.