Сирський каже, що вже немє необхідності мобілізувати 500 тис. людей: "Цифра суттєво зменшена"

Сирский каже, що вже немє необхідності мобілізувати 500 тис. людей: "Цифра суттєво зменшена"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що армії вже не потрібно мобілізувати 500 тис. людей для підтримання боєздатності та забезпечення ротації підрозділів та частин, як про це йшлося раніше.

В інтерв'ю Укрінформ він заявив, що цифра суттєво зменшена. 

"Після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра була суттєво зменшена. Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, але й про добровольців", - сказав Сирський.

Він також додав, що наразі в ЗСУ переглядають чисельність певних частин, які не беруть участі у бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності.

"Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин. Але й при цьому необхідно утримуватися від крайнощів. У всіх арміях світу є особовий склад, який не бере участі у бойових діях, але забезпечує бойові підрозділи. Це не менш важлива частина роботи", - сказав Сирський.

Він зазначив, що йдеться про систему забезпечення військ продовольством і боєприпасами, про ремонтні підрозділи, про медичні заклади та про багато іншого. "Ці люди роблять свій внесок у ефективність бойових дій", - підкреслив Сирський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у грудні 2023 року сказав, що Генштаб ЗСУ заявляв йому про необхідність мобілізувати 500 тис. людей додатково. Тодішній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що таких вимог не було, а цифра кількості потенційних мобілізованих є секретною.