Деякі категорії ВПО отримають свої виплати з березня, навіть якщо заява буде оброблена у травні, – Мінреінтеграції

Деякі категорії ВПО отримають свої виплати з березня, навіть якщо заява буде оброблена у травні, – Мінреінтеграції

Під час автоматичного продовження виплат особам з інвалідністю з-поміж внутрішньо переміщених осіб виникли технічні проблеми. Їх вирішать найближчим часом.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Так, з 1-го березня деяким категоріям ВПО, котрі отримували допомогу протягом року або двох, її було продовжено ще на 6 місяців. Близько 535 тисяч внутрішніх переселенців отримали автоматичне продовження виплат ВПО. Передусім це особи з інвалідністю 1 і 2 груп, а також пенсіонери, розмір пенсій яких не перевищує 9 444 грн.

«Люди, які мають 1 та 2 групи інвалідності, отримають свої виплати ВПО з березня, навіть якщо у них талон до ЦНАПу в травні», — наголосила Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Інші ВПО, котрі не входять до цих категорій, мали подати відповідні заяви до органів соціального захисту населення або ЦНАПу. Тому 196 тисяч сімей-ВПО вже звернулися до управлінь соціального захисту із заявою про продовження виплати допомоги. З них протягом березня опрацювали й призначили виплати для 98 тисяч сімей (особових рахунків), тобто 181 тисячі осіб.

Решта звернень щодо продовження виплат від ВПО ще опрацьовуються в управліннях соціального захисту. У разі перепризначення допомоги по цим заявам отримувачам у квітні нарахують виплати одразу за два місяці.

Нагадаємо, що подати заяву на перепризначення виплат можна до 30 квітня. У такому випадку виплати ВПО будуть нараховані починаючи з березня.

Читайте також: “Розширили перелік ВПО, які можуть отримати виплати, й уточнили процедури. Що змінилося”.