США покладуть на Китай відповідальність, якщо рф досягне успіхів в Україні

США покладуть на Китай відповідальність, якщо рф досягне успіхів в Україні

США попередили, що покладуть на Китай відповідальність, якщо рф досягне успіхів у війні проти України.

Про це стало відомо після того, як Пекін вкотре оголосив про розширення співпраці з росією під час візиту глави МЗС рф Сергія Лаврова до Китаю, повідомляє Hong Kong Free Press.

Попередження висловив Курт Кемпбелл, заступник держсекретаря, тривалий час пов’язаний із зміною політики США щодо Азії. Він сказав, що для Сполучених Штатів підтримка миру та стабільності в Європі є «нашою найважливішою місією в історії».

Коли Москва відновлює наступ на Україну на тлі тупикової ситуації в Конгресі США щодо надання Україні нових озброєнь, Кемпбелл попередив, що російські територіальні здобутки можуть "змінити баланс сил у Європі неприйнятним чином".

"Ми розглядатимемо це не просто як унікальний набір російських заходів, а як об’єднаний набір заходів, підтримуваних Китаєм, а також Північною Кореєю. Це суперечить нашим інтересам", — сказав він Національному комітету з американо-китайських відносин.

Кемпбелл сказав, що Китай був стурбований першими невдачами росії і працював над відновленням "цілого ряду потужностей" для Москви.

«Спочатку це була оборонна спроба. Вони не хотіли бачити зміни режиму», – сказав Кемпбелл.

Але більше ніж через два роки "росія майже повністю переоснастила свої сили, і тепер вони становлять значну загрозу для України і для сусіднього регіону", — сказав Кемпбелл.

Сполучені Штати неодноразово погрожували санкціями, якщо Китай вживе більш істотних заходів для підтримки росії.