Сенат США схвалив понад $60 млрд допомоги Україні: Байден сказав, коли підпише закон

Сенат США схвалив $60 млрд допомоги Україні: Байден сказав, коли підпише закон

Двопартійна більшість у Сенаті приєдналася до Палати представників і схвалила пакет законопроєктів, що включає про допомогу Україні на $60,8 млрд.

Про це повідомив президент США Джо Байден.

"Конгрес прийняв мій закон, щоб зміцнити нашу національну безпеку та надіслати світові повідомлення про силу американського лідерства: ми рішуче виступаємо за демократію та свободу, проти тиранії та гноблення", - йдеться у його заяві.

"Я підпишу цей законопроект і звернуся до американського народу, щойно він надійде на мій стіл завтра, щоб ми могли розпочати надсилання зброї та обладнання в Україну цього тижня. Потреба нагальна: для України, яка стикається з невпинними бомбардуваннями з боку росії; для Ізраїлю, який щойно зіткнувся з безпрецедентними атаками з боку Ірану; для біженців і тих, хто постраждав від конфліктів і стихійних лих у всьому світі, зокрема в Газі, Судані та Гаїті; і для наших партнерів, які прагнуть безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні", - наголосив Байден.

Посолка України у США Оксана Марченко зазначила, що пакет міжнародної допомоги США, який включає Україну у фінальному голосуванні підтримали 79 сенаторів (при необхідних 51), проти проголосувало 18.

Нагадаємо, значна частина військової допомоги США Україні вже розміщена на складах у Німеччині та Польщі, що скоротить час, необхідний для її ввезення в Україну.