У Луцьку до 15 років ув’язнення засудили державну зрадницю з Луганщини

У Луцьку до 15 років ув’язнення засудили державну зрадницю з Луганщини

Слідчі СБУ Волині зібрали доказову базу щодо мешканки Луганської області, яка перейшла на бік ворога у 2022 році.

Про це повідомляє Управління СБ України у Волинській області.

За даними слідства, уродженка Сватового після окупації її рідного краю російськими загарбниками добровільно погодилась очолити “управління соціального захисту” в незаконно створеній ворогами адміністрації.

“Зрадниця була однією з перших, хто активно організував роботу окупаційної влади на Луганщині. Також корінна луганка публічно висловлювала своє захоплення новою посадою та раділа загарбанню її рідного міста”, – зазначили в СБУ.

До повномасштабного вторгнення рф зловмисниця обіймала посаду начальниці відділу соціального захисту населення Нижньодуванської сільської ради Сватівського району Луганської області.

Слідчі СБУ Волині зібрали достатню кількість доказів для обвинувачення зловмисниці за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Луцький міськрайонний суд визнав жінку винною в інкримінованому їй злочині та засудив її до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ перед законом відповідатимуть 11 директорів окупаційних «освітніх установ» з окупованої Луганщини.