Сольський вийшов під заставу, за нього заплатили 75 млн грн

Сольський вийшов під заставу, за нього заплатили 75 млн грн

За міністра агрополітики Миколу Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн, внесли заставу 75,7 мільйона гривень.

Про це повідомив його адвокат Назар Кульчицький, пише "Суспільне".

Тепер Сольський зобов'язаний прибувати на вимогу до детектива НАБУ, слідчого чи суду, не відлучатись з Києва, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт та інші документи, носити електронний браслет. Міністрові також заборонили спілкуватися зі своїм заступником.

Нагадаємо, вранці 26 квітня стало відомо, що Вищий антикорупційний суд взяв під варту міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею.

Сторона обвинувачення просила застосувати до міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 мільйонів гривень. Захист просив не обирати ніякого запобіжного заходу.

Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

За даними правоохоронців, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Сам Сольський заявив, що події, щодо яких НАБУ повідомило про підозру, стосуються періоду 2017-2018 рр., в час коли він був адвокатом та не був ані Міністром аграрної політики та продовольства України, ані Головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Сольський пояснив, що обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.