У Сєвєродонецьку з’явиться ще один університет

У Сєвєродонецьку з’явиться ще один університет

Цього тижня в.о. міського голови Вячеслав Ткачук проводив переговори з керівництвом Луганського національного університету імені Тараса Шевченка щодо переміщення до нашого міста кількох факультетів, коледжу та адміністрації цього вищого учбового закладу. В міській раді отримане з цього приводу офіціальне звернення ректора та голови вченої ради закладу, в якому міститься прохання передати під університет будівлю однієї зі шкіл. Що, враховуючи реформу освіти в Україні та невисоку заповнюваність кількох середніх навчальних закладів Сєвєродонецька, є можливим.

Нагадаємо, що в 2014 році Луганський національний університет імені Тараса Шевченко був переведений з Луганська до Старобільська, але там йому критично не вистачає навчальних приміщень. Крім того, Старобільськ є маленьким містечком, і там важко орендувати житло викладачам та студентам. Яких загалом в університеті 11 тисяч.

В Сєвєродонецьку наразі діють 2 університети – Національний Східноукраїнський ім. Даля та внутрішніх справ ім. Дидоренка. Проте в міській раді вважають, що відкриття тут ще одного університету відповідає стратегічним інтересам міста. Сєвєродонецьк таким чином має можливості стати сучасним університетським містечком – на зразок західних університетських містечок.

 Сєвєродонецька міська рада