У Сєвєродонецьку відкриють курси з самооборони “Shield Up”

У Сєвєродонецьку відкриють курси з самооборони “Shield Up”

15 лютого о 12:00 у Сєвєродонецьку відбудеться відкриття курсів самооборони “Shield Up”, що заснували студенти Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Дідоренка. Проєкт є одним із переможців глобальної інноваційної програми для молоді UPSHIFT Україна, яку реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Фондом “Професійний розвиток Харкова” за підтримки уряду Японії.

Автори курсів “Shield Up” хочуть допомогти підліткам правильно реагувати на небезпечні ситуації та фізичну агресію з боку інших людей. Також курси передбачають навчання основам першої домедичної допомоги, роботу з психологами та юристами.

Заняття, в першу чергу, проводитимуть для соціально вразливих підлітків та тих, хто схильний до правопорушень. На думку команди “Shield Up”, це допоможе таким підліткам направити агресивну енергію в мирне русло.

Під час відкриття відбудеться презентація проєкту, знайомство з інструкторами, програмою курсів, огляд спорядження для занять. Команда проведе для гостей короткий майстер-клас із самооборони.

Час проведення: 12:00, 15 лютого 2020 року
Місце: Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка (вул.Донецька,1)
Контактна особа: Ксенія Шепеленко, комунікаційна менеджерка UPSHIFT Україна, 066 919 74 37, shepelenko.kseniia@gmail.com

Довідково
Програма UPSHIFT реалізується у 22 країнах світу та поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та фінансову підтримку. Це дає молоді навички та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Програма розвиває навички та життєстійкість молодих людей, а їхні громади отримують переваги від рішень, що пропонує молодь. В Україні програму було започатковано у 2018-2019 навчальному році у Харкові, а в 2019-2020 році її було розширено на Донецьку та Луганську область.
ЮНІСЕФ у своїй діяльності відстоює права і добробут кожної дитини. Спільно з партнерами ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов'язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль для охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися.
ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» – це українська неурядова громадська організація, діяльність якої з 2013 року спрямована на підвищення рівня спроможності та матеріального добробуту громадян України шляхом сприяння працевлаштуванню та самозайнятості. З 2018 року організація є партнером ЮНІСЕФ у здійсненні програми UPSHIFT Україна.