В м. Сєвєродонецьку поліцейські викрили грабіжника «зі стажем»

В м. Сєвєродонецьку поліцейські викрили грабіжника «зі стажем»

Оперативники карного розшуку Сєвєродонецького відділу поліції спільно зі співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Луганській області встановили особистість, місцезнаходження зухвалого грабіжника та доставили його до слідчого. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до шести років.

До поліції м. Сєвєродонецька звернувся 41-річний чоловік та розповів, що повертаючись ввечері додому, в районі житлового будинку по проспекту Гвардійському на нього ззаду напав невідомий чоловік, збив з ніг, та скориставшись його розгубленістю, забрав барсетку, в якій знаходились мобільний телефон, банківські картки та інші речі.

Враховуючи специфіку пограбування, аналізуючи можливі подальші дії злочинця, оперативники карного розшуку звернулися по допомогу до співробітників відділу протидії кіберзлочинам.

Завдяки оперативній кмітливості, спеціальним знанням та можливостям «кіберів», поліцейські відстежили переміщення грошових коштів з рахунку потерпілого, вийшли на слід підозрюваного, встановили його місцезнаходження та доставили до відділу поліції.

Як з’ясувалося, підозрюваний виявився 22-річним місцевим мешканцем, раніше засудженим за скоєння аналогічного злочину. Слідчому він розповів, що грошима, які були на банківських рахунках потерпілого у сумі 50 тис. грн. він розпорядився наступним чином: 21 тис. грн. він перерахував на картку свого знайомого, а на 27 тис. грн. - придбав криптовалюту.

У підозрюваного вилучено викрадений мобільний телефон та інші речові докази.

Наразі тривають слідчі дії у рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження за ст. 186 КК України «Грабіж».