На протязі 2012 року ДПІ у м. Сєвєродонецьку розглянуто 49 письмових звернень громадян та 6 запитів про надання публічної інформації

На протязі 2012 року  ДПІ у м. Сєвєродонецьку розглянуто 49 письмових звернень громадян та 6 запитів про надання публічної інформації

Про це повідомила заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Ольга Височина, яка відзначила, що в 2012 році звернень громадян і на 11 більше чим у 2011 році і що це збільшення пов’язано з вступом в дію Податкового кодексу України та внесенням на протязі 2012 року змін до податкового законодавства.

Результати аналізу звернень громадян свідчать, що з 49 звернень - 29 звернень надійшло від СПД – фізичних осіб (59 %.), у т.р. 1 колективне, 1 - від депутата міської ради, 4 - через депутатів різних рівнів, 1 - від інваліда II групи, решта звернень - від громадян, стан яких не визначено.

Звернень від жінок, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня,” інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України, до ДПІ у м. Сєвєродонецьку не надходило.

З метою забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, щомісячно здійснюється аналіз отриманих звернень, з’ясовуються причини, що зумовлюють звертатися громадян до ДПІ. Аналітична інформація з даного напрямку роботи розглядається на апаратних нарадах ДПІ, плануються масово-роз’яснювальні заходи.

Крім того, протягом 2012 року, до ДПІ у м. Сєвєродонецьку надійшло 6 запитів про надання публічної інформації, яка в основному стосується реєстраційних даних платників податків, податкової звітності.

На всі звернення громадян та запити на інформацію надані відповіді у повному обсязі та у встановлені законодавством терміни.

Станом на 01.01.13. скарг на дії посадовців щодо не надання, несвоєчасного надання, на надання не в повному обсязі інформації по зверненням громадян та інформації на запити про публічну інформацію, до ДПІ не надходили.

Для зменшення питань стосовно податкового законодавства у платників податків ДПІ у м.Сєвєродонецьку постійно проводить масово - роз`яснювальну роботу, а саме надаються податкові консультації, проводяться семінарі, «круглі столи» та ін..

В місцевих ЗМІ постійно розміщується різноманітні матеріали, від актуальної інформації в податковому законодавстві до звітної інформації по надходженням в бюджети різних рівнів та інше.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О.А. Височина