У Сєвєродонецьку у міському парку третій рік живе безпритульний

У Сєвєродонецьку у міському парку третій рік живе безпритульний

У Сєвєродонецькому міському парку на галявині третій рік живе безпритульний. Речі він розкладає поруч та розвішує на деревах. Про себе розповісти нічого не може. Притулку для таких, як цей чоловік, у місті немає.

За словами речниці поліції Тетяни Кириленко, за чоловіком наглядають правоохоронці.

- Насильно його жодним чином не можна нікуди помістити. Лікування у медичних закладах проводиться за згодою особи або за рішенням суду. Відповідно, ми не можемо його прибрати з вулиці деінде, аби він не заважав, — розказала Тетяна Кириленко.

У департаменті соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації коментувати ситуацію Суспільному відмовились.

Заступник сєвєродонецького міського голови Григорій Пригеба розказав, що міська влада не має права розмістити притулок для безпритульних на території міста.

- Їх дуже багато. Облік цей повинна вести якраз обласна служба, тому що ми на сьогодні навіть за будь-якими програмами нашим: і «Турбота», ви знаєте, — ми могли б розмістити цей притулок, але ми не маємо такого права, — сказав Григорій Пригеба.

Люди, що через життєві обставини опинилися на вулиці, можуть звернутися до Свято-Хрестовоздвиженського храму у селищі Лісна Дача поблизу Сєвєродонецька. Притулком це місце не називають – вважають себе реабілітаційною спільнотою.

- Ми їм надаємо житло, триразове харчування, а вони працюють. У нас громада, яка дбає про храм, а храм піклується про людей. Утримання тільки за кошт парафії. – розповів настоятель Свято -Хрестовоздвиженського храму Георгій Дубовик.

Вже близько місяця у храмі мешкає Руслан, йому 37 років. Попросив тут допомоги через проблеми з документами.

- Проблеми з житлом, з документами. Звернувся до отця Георгія, проживаю тут. Допомагаємо по роботі, по господарству, по будівництву, косимо, сіно заготовляємо, дрова заготовляємо, — розказав Руслан Гусєєв.

Згідно з законом Про основи соціального захисту бездомних осіб та безпритульних дітей опікуватися безпритульними людьми має місцева влада.