На що було витрачено 800 млн грн у Сєвєродонецьку?

На що було витрачено 800 млн грн у Сєвєродонецьку?

7 липня, у м. Сєвєродонецьк в онлайн-форматі експерти ГО «Антикорупційний штаб» провели презентацію інноваційного діджитал-інструмента – Карти ремонтів.

Карта ремонтів – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо.

Жителі східних регіонів України також мають можливість перевірити свої будинки, двори або ж школи, куди ходять їхні діти, та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу, у свою чергу, обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів або ж взагалі їх відсутності і звертаються до правоохоронних та контролюючих органів у разі виявлення правопорушень.

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що у Сєвєродонецьку за останні три роки було укладено 2300 договорів на проведення ремонтних робіт і витрачено близько 800 млн гривень. Топ-4 найдорожчих ремонтів: капітальний ремонт котлоагрегату ТГМ-84Б СТ. №19 від ДП Сєвєродонецьк теплоелектроцентраль - 52 млн грн; реконструкція заплавного мосту №1 від Відділу капітального будівництва Сєвєродонецької міської ради - 44 млн грн; реконструкція заплавного мосту №2 та капітальний ремонт ДНЗ №43 від Відділу капітального будівництва Сєвєродонецької міської ради, що коштували 9,8 млн грн та 8,4 млн грн відповідно.

Голова Правління ГО “Антикорупційний штаб” Юлія Гречка та виконавчий директор Сергій Миткалик розповідають, що організація створює діджитал антикорупційні інструменти, які допомагають стежити за виконанням робіт на різних об’єктах.

“Карта ремонтів, створена нами, є унікальною та максимально повною. Вона наповнюється автоматично без людського втручання, а саме: на пряму з офіційного сайту держзакупівель Prozorro в режимі реального часу. Знайдіть свій будинок на карті, перевірте ремонт та, якщо він не зроблений або зроблений неякісно, надішліть нам скаргу. Юристи Антикорупційного штабу допоможуть жителям добитися того, щоб ремонт був зроблений належним чином”, – говорить Юлія.

Антикорупційний штаб запросив міського голову Сєвєродонецька до участі в брифінгу. Проте, представники міської ради не приєдналися та не взяли участь у заході попри велику кількість запитань від учасників до них.

Додатково:
Антикорупційний штаб — це громадська організація, метою якої є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення.
Карта ремонтів - інноваційний інструмент Штабу з інформацією про ремонти, профінансовані з міського бюджету.

Антикорупційний штаб