Шахрайство з відпочинком дітей.

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно мешканки міста Рубіжне, яка обвинувачується у вчиненні 11 епізодів кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб).
   У ході досудового розслідування встановлено, що в 2018 році громадянка, діючи за попередньою змовою з особою, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження у зв’язку із розшуком, маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, використовуючи додаток-месенджер «Viber», серед своїх знайомих розповсюдила завідомо неправдиву інформацію про те, що має можливість реалізовувати путівки для відпочинку дітей в одному з оздоровчих комплексів Донецької області, за пільговою ціною, а саме за 50 % від вартості путівки. В подальшому, реалізуючи свій злочинний умисел, в період з січня по червень 2019 року, отримала від 11 осіб грошові кошти на загальну суму понад 66000 грн., які привласнила.
   На підставі ухвали Сєвєродонецького міського суду до обвинуваченої застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Судовий розгляд триває.

Довідково: санкція ч.2 ст.190 КК України передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправних робіт на строк від одного до двох років, обмеження волі на строк до п’яти років, позбавлення волі на строк до трьох років.

О.Карпенко, Прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури