Мітинг проти вдміни проведення місцевих виборів пройшов під час святкування Дня Незалежності

Мітинг проти вдміни проведення місцевих виборів 25 жовтня у Сєвєродонецьку та Лисичанську пройшов під час офіційного святкування 29 річниці Дня Незалежності України біля будівлі обласного театру в Сєвєродонецьку, передає Зміст.

Так, в той час, коли в приміщенні театру проходила офіційна урочиста частина святкування за участю керівництва Луганської ОВЦА, на вулиці біля театру розмістилася група протестуючих в кількості близько ста осіб.

Учасники мітингу тримали плакати з написами «Гайдай, голос віддай», «Маю право голосу» та «Гайдая у відставку». При цьому люди також скандували «Гайдай, голос віддай». На питання про те, чи представляють учасники протесту будь-яку політичну силу, деякі учасникі мітингу відповіли, що «грошей за це їм ніхто не платив».

У той же час, деякі учасники мітингу стверджували, що мета мітингу - відставка чинного голови Луганської ОВЦА Сергія Гайдая та не могли назвати заплановану на 25 жовтня дату проведення місцевих виборів в країні.

Також відзначимо, що підвезення учасників мітингу було організовано за допомогою як мінімум трьох автобусів.

Нагадаємо, 8 серпня ЦВК визначила перелік територіальних громад Донбасу де не будуть проходити вибори. До переліку громад увійшли 10 громад з чотирьох районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького та Щастинського районів Луганської області. Таким чином, на території міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ вибори не відбудуться. Керівництво містами залишається за раніше введеними військово-цивільними адміністраціями.