За ухилення від призову на строкову військову службу жителя Сєвєродонецька притягнуто до кримінальної відповідальності

    За процесуального керівництва Сєвєродонецької місцевої прокуратури в порядку ст. 291 КПК України, до Сєвєродонецького міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно 26 річного уродженця та жителя м. Сєвєродонецька, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 КК України, тобто в ухиленні від призову на строкову військову службу.
    Вказана особа, перебуваючи на військовому обліку призовників Сєвєродонецького міського військового комісаріату, згідно Указу Президента України за № 13/2020 від 16.01.2020 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році" та визнаний військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби, отримав повістку про явку на конкретну дату до військового комісаріату для відправки в складі визначеної команди до лав Збройних Сил України, для проходження строкової військової служби. Не маючи поважних причин неприбуття та правових підстав на відстрочку від призову на строкову військову службу, у вказаний термін військового комісаріату не з’явився, тим самим ухилився від виконання свого конституційного обов’язку та призову на строкову військову службу.
    На даний час, справа перебуває на розгляді в Сєвєродонецькому міському суді.
    Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України і передбачає обмеження волі до 3-х років.

В.Першина, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури