У разі необхідності на Луганщині запрацюють ще 5 опорних інфекційних відділень

У разі необхідності на Луганщині запрацюють ще 5 опорних інфекційних відділень

Про це розповіла представниця Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Верескун під час пресконференції. Вона повідомила, що на сьогоднішній день в області 5 лікарень «першої хвилі» розраховані на лікування 165 пацієнтів, хворих на COVID-19. Наразі заповнено 77 ліжок цих відділень. З підозрою на діагноз в умовах стаціонару знаходиться 22 хворих.
Спікер відзначила, що усі лікарні забезпечені необхідною кількістю засобами індивідуального захисту для всіх працівників, апаратами штучної вентиляції легень тощо. У разі імовірного зростання показників захворюваності, обласна влада готує до відкриття п’ять лікарень «другої хвилі» для надання медичної допомоги населенню. Вони мають бути розраховані для ще 90 пацієнтів. Перелік цих лікарень направлено для узгодження та затвердження у Міністерство охорони здоров’я України.

Матеріально-технічне забезпечення відділень повинен розподілити профільний департамент облдержадміністрації. Туди буде направлено апарати ШВЛ та засоби індивідуального захисту.

У рамках заходу представники благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова» передали Сєвєродонецькій багатопрофільній міській лікарні апарат штучної вентиляції легень. Колектив лікувального закладу подякував благодійникам та запевнив, що ці апарати стануть у нагоді медикам і після подолання пандемії.