Боротьба із «закладчиками» наркотичних речовин

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за фактом незаконного збуту особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України.
     Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2020 року, мешканець м. Сєвєродонецька, придбав особливо небезпечну психотропну речовину. Ввечері того ж дня один полімерний згорток із вказаною речовиною, так звану «закладку», він намагався збути та залишив в обумовленому з покупцем місці.
     Однак надалі був затриманий працівниками поліції та інші 10 фасованих полімерних пакетів, з такою ж особливо небезпечною психотропною речовиною, які знаходились у нього, видав співробітникам поліції в ході огляду місця події.
     Згідно висновку відповідної експертизи загальна маса вилученої особливо небезпечної психотропної речовини становить великий розмір.
     Наразі обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні направлено до суду.
     Довідково: санкція статті ч.2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від шести до десяти років з конфіскацією майна.
     Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку не встановлена обвинувальним вироком суду.

І. Джунь, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури