Сєвєродонецька місцева прокуратура попереджає про кримінальну відповідальність за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області підтримувалось публічне обвинувачення стосовно місцевого мешканця за обвинуваченням в пропозиції надання неправомірної вигоди працівникам патрульної поліції (ч. 1 ст. 369 КК України).
     Встановлено, що Управлінням патрульної поліції у Луганській області зупинений автомобіль, за кермом якого перебував місцевий мешканець в стані з явними ознаками алкогольного сп’яніння.
     Під час встановлення працівниками поліції на місці степеню алкогольного сп’яніння особи, за допомогою алкотестера «Драгер», у крові водія виявлено 1,8 проміле алкоголю.
     За результатами встановлення ступеню алкогольного спяніння, працівники патрульної поліції повідомили водія, що стосовно нього буде складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування водієм транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння).
     Після чого, з метою уникнення адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, водій запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду у розмірі 300 Євро за не складання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.
     Після чого, працівники поліції, усвідомлюючи, що повідомлення водія очевидно свідчить про висловлення наміру та готовність надати неправомірну вигоду, що є кримінально-караним діянням, викликали слідчо – оперативну групу для фіксації кримінального правопорушення.
     Сєвєродонецьким міським судом, водія визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000 грн (сімнадцять тисяч гривень). Вирок не набрав законної сили.

П. Гайович, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури