Прокуратура в судовому порядку оскаржила незаконну передачу у власність земельної ділянки вартістю 6,5 млн. грн. в м. Сєвєродонецьку

     Господарський суд задовольнив позов Сєвєродонецької місцевої прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення Сєвєродонецької міської ради, яким у 2019 році безпідставно передано у власність земельну ділянку площею 4,3га, вартістю понад 6,5 млн. грн.житлово-будівельному кооперативу.
     Необхідність такого безоплатного відведення у власність земельноїділянки обґрунтовувалось тим, що членами вищевказаного кооперативу є учасники антитерористичної операції, які потребують забезпечення житлом.
     Проте, міською радою, всупереч вимог житлового законодавства, неперевірено, що засновниками та членами кооперативу являлися особи, які не перебували на квартирному обліку, не потребували поліпшення житлових умов та не є учасниками проведення АТО. Окрім того, житлово-будівельний кооператив, якому передали ділянку, є обслуговуючим кооперативом, що взагалі виключає можливість надання йому безоплатно у власність земельної ділянки.
     Судом враховано позицію прокуратури, визнано незаконним рішенняміської ради та скасовано державну реєстрацію права власності на земельну ділянку, що після набрання чинності рішенням призведе до повернення земельної ділянки у комунальну власність громади міста.

О. Глазунова, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури