Покарання за грабіж.

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення в суді та доведено винуватість двох місцевих жителів, які обвинувачувались у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб).
     В ході досудового розслідування встановлено, що двоє місцевих мешканців, в лютому 2018 року, перебуваючи в одному з барів м. Сєвєродонецька, побачили чоловіка, який був напідпитку. З метою заволодіння його майном, за обоюдною домовленістю, вирішили напасти на нього.
     Після того, як потерпілий вийшов з бару, нападники пішли за ним та в одному з кварталів міста, напали, завдавши удар по голові, від якого потерпілий впав на землю. Після цього нападники почали його бити ногами та забрали майно, яке було у потерпілого при собі, а саме мобільний телефон та гроші.
     Вироком Сєвєродонецького міського суду нападників визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України та призначено покарання одному - у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, другому - 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

О.Я. Лещинська, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури