Вони будують сучасну Українську школу на Донбасі

Вони будують сучасну Українську школу на Донбасі

До Дня вчителя розпочат онлайн-конкурс серед молодих педагогів Донецької і Луганської областей. Було зібрано 30 історій учителів місцевих шкіл. Їм всім до 30 років і вони мають потяг до творчості та інновацій, які й застосовують на власних уроках.

У цьому конкурсі бере участь наша Сєвєродончанка, вчитель початкових класів СЗШ №18 Ксенія Близнюк.

Другий рік Ксенія, вчитель школи №18 Сєвєродонецька, працює з інклюзивним класом. Загалом стаж її роботи – дев’ять років.

Оточуючих дивує своїм принципом – дитина у центрі уваги. Для неї головне – не просто дати знання дитині, а навчити ними користуватись. Аби вони легко адаптувались у будь-якій професії та у суспільстві.

Під час навчання у класі Ксенії діти працюють з іграшками Лего – ними розвивають дитячу логіку. Відповідають на тести, вирішують математичні задачі, викладають нові літери та слова. Такий спосіб навчання розслабляє і зближує першокласників. Допомагають вчительці на уроках анімовані герої, спроєктовані на екран. Казкові коти, вовки дають дітям завдання і допомагають відповідати. Уроки перетворюються на маленьку виставу. Завдяки ним діти вчаться.

За час роботи у школі Ксенія зрозуміла: «Немає поганих чи хороших дітей. Вони – наше відображення. Не треба намагатись змінити учнів, треба навчитись приймати, бо люди народжуються різними». Це стало для неї найважливішим досвідом.

Як проголосувати і підтримати Ксенію

Голосування триватиме до 12.00 12 жовтня. До цього часу кожен бажаючий може взяти участь у визначенні переможців. Для цього потрібно перейти за посиланням, обрати історію Ксенії Близнюк, та натиснути кнопку в верхньому правому куті профілю.

Проєкт започатковано онлайн журналом Свои.City разом із проєктом DECIDE — "Децентралізація для розвитку демократичної освіти", що впроваджується ГО DOCCU та PH Zurich за підтримки Швейцарії, та спеціальним партнером - спільнотою відповідального вчительства EdCamp Ukraine