Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою повернуто до місцевого бюджету більш ніж 400 тис. грн.

   Господарським судом Луганської області задоволено позовну заяву Сєвєродонецької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Сєвєродонецької міської ради до власника автостоянки про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування земельною ділянкою без оформлення правовстановлюючих документів у сумі більше 400 тисяч гривень.
   Установлено, що підприємець з 2017 року постійно користується земельною ділянкою площею майже 0,24 га, розташованою на території м. Сєвєродонецьк. На вказаній земельній ділянці знаходяться будівлі, які належать йому на праві приватної власності та використовуються в господарській діяльності. Водночас, правовстановлюючі документи на землю суб’єкт господарювання не оформив, від укладення договору оренди неодноразово ухилявся.
   Підставою для звернення органів прокуратури з позовною заявою до суду стало невиконання землекористувачем вказаних вимог, а також здійснення неналежного захисту органом місцевого самоврядування, які призвели до ненадходження більше 400 тис грн до місцевого бюджету.
   Судом враховано позицію прокуратури та стягнуто з фізичної особи-підприємця на користь міської ради грошові кошти у сумі 416 тис грн.

О. Глазунова, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури