Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові

Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові

В ніч з 15 на 16 листопада 2020 на Луганщині випав перший, поки що слабкий сніг. На дорогу вийшли співробітники філій ДП «Луганський облавтодор». Як повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області з експлуатаційного утримання Євген Філін з ночі на дороги вийшла потужна техніка, зокрема 32 КДМ, грейдери, трактори. За словами директора ДП «Луганський облавтодор» Олександра Коротуна, дороги були очищені та посипані протиожеледною сумішшю.

До змін у погоді снігу дорожнє господарство Луганської області заздалегідь підготовлене. Дорожники працюють у цілодобовому черговому режимі, техніка напоготові, і за необхідності, оперативно реагуватимуть для забезпечення проїзду автодорогами Луганщини.

«Сніг на Луганщині став першим наочним випробуванням після практичних навчань з підготовки до зимового експлуатаційного сезону. Навчання проводилися у жовтні-листопаді із залученням співробітників Служби автомобільних доріг у Луганській області, ДП «Луганський облавтодор», ДСНС та Національної поліції. Перші випробування пройдено, ми готові до подальшої роботи», - відзначив Євген Філін.

Навчання на Луганщині були проведені проводилися згідно з дорученням керівництва Укравтодору та розпорядження ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Для ліквідації наслідків негоди задіяли не всю наявну техніку, але вся техніка та співробітники ДП «Луганський облавтодор» готові до подальших випробувань.

За прогнозами синоптиків, днями на Луганщині можуть різко погіршитися погодні умови: сніг, зниження температури, сильний вітер. Вночі до -5-7 градусів морозу, опади із сильним вітром. Олександр Коротун підкреслив, що попри будь-які погодні примхи, дорожники готові забезпечити проїзд на всіх автодорогах, що входять в сферу їх відповідальності.
«З погіршенням погодних умов автомобілі на літніх шинах перетворюються на небезпечний і некерований вид транспорту. Застерігаємо від небезпеки та нагадуємо ще раз, щодо необхідності зміни літніх шин на зимові», - підкреслив Олександр Коротун.

Нагадаємо, дорожники вже підготували майже всю снігоприбиральну дорожню техніку, у тому числі шнеко-роторні механізми. 

«Заготовлено необхідна кількість протиожиледних матеріалів, підготовлено близько 120 одиниці техніки для утримання автомобільних доріг», - повідомив Євген Філін.

За словами Євгена Філіна, у містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, Лисичанськ (Сєвєродонецький район) та Щастинський район (Станично-Луганський район, Щастя і Новоайдар) опади були не такими сильними, як на півночі Луганщини. Відповідно і роботи там було більше. Йдеться про Сватівський (колишні Троїцький, Сватівський, Білокуракинський райони) та Старобільський райони (до складу входять – колишні Старобільський, Біловодський, Марківський, Міловський і Новопсковський райони). 

Мережа автомобільних доріг загального користування Луганської області на підконтрольній українській владі території становить 3600 км, третина з них автодороги державного значення, решта - місцевого значення.
Дорожники нагадують водіям підготуватися до зими: необхідно «перевзутися», тобто змінити літні шини на зимові, придбати ланцюги протиковзання. 

Закликаємо, всіх учасників дорожнього руху, з усією відповідальністю поставитися до погодних змін. Слідкуйте за встановленими дорожніми знаками, які попереджують про можливу слизькість. Особливої уваги дорога потребує від водіїв пасажирських автобусів, вони відповідають не тільки за власну безпеку, а й за безпеку пасажирів.
Служба автомобільних доріг у Луганській області звертається до водіїв з проханням бути уважними на дорозі. Бережіть себе та своїх близьких!

На фото – Дорожники на Луганщині працюють з ліквідації негоди, яку причинив перший сніг.

Галерея зображень

Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові
Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові
Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові
Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові
Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові
Перший сніг на Луганщині. Дорожники були готові

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області.