Григорій Пригеба очолив комунальне підприємство у Кремінній

Григорій Пригеба очолив комунальне підприємство у Кремінній

Ексзаступника міського голови Сєвєродонецька Грігорія Пригебу призначено керівником комунального підприємства «Кремінна Комунсервіс» (місто Кремінна), передає Зміст.

За словами Пригеби, місце роботи йому запропонував новообраний міський голова Кремінної Володимир Струк. Раніше Пригебу було звільнено з посади заступника міського голови Сєвєродонецька через введення військово-цивільної адміністрації та скасування проведення місцевих виборів у Сєвєродонецькій громаді.

«На поточний час це дочірнє підприємство, адже є борги від попередників, але активи переведено, щоб не зупиняти та не скорочувати поточні роботи… Як змінювалася влада, то Прокопенко (екс-мер Кремінної – прим. ред.), мабуть, про все забув», - каже Пригеба.

За його інформацією, очолюване комунальне підприємство буде опікуватись питаннями утримання доріг, догляду за кладовищами та свалками.

«Крім того, треба вирішувати питання по ринку, планується створення полігону для твердих побутових відходів, треба вирішувати проблему з вуличним освітленням, також будемо займатись сільскогосподарськими дорогами у селах громади», - розповів Пригеба.

Довідково: Володимира Струка обрано мером Кремінної під час місцевих виборів восени 2020 року. Струк - колишній народний депутат України, член Партії регіонів, колишній голова селища Ювілейне – передмістя Луганська (2006-2014). На парламентських виборах 2012 року був обраний народним депутатом від Партії регіонів по виборчому округу № 104. 16 травня 2014 року стало відомо, що проти Струка розпочато кримінальне провадження Луганською обласною прокуратурою за ознаками закликів до порушення територіальної цілісності України, втім, жодних подробиць чи судових рішень станом на сьогодні немає. Публічних звинувачень політикові теж ніхто з правоохоронців не висував.

Григорій Пригеба – луганчанин-переселенець. З 1998 по 2003 - працював на керівних посадах в комерційних і комунальних підприємствах комунального господарства Луганської міської ради. З 2003 по 2005 рік - начальник управління комунального господарства Луганської міської ради. З 2005 по 2008 працював головою Лутугинської районної державної адміністрації. Після переїзду до Сєвєродонецька у 2014 році обіймав посади, в тому числі, заступника голови у Сєвєродонецькій міській раді. У 2019 році висувався у кандидати у народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка по 106-му округу. Очолює регіональне відділення партії Ляшка в Луганській області.