Інформація щодо отримання паспорта громадянина України вперше

Ось і розпочався другий місяць року — лютий. Разом з цим розпочинається реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2021, яка розпочинається з 1 лютого 2021 року і триватиме до 5 березня 2021 року.

Вже більше 5 років Державна міграційна служба документує своїх громадян паспортом у формі картки, що містить безконтактний електронний носій і нагадує, цього року наше майбутнє України, наші громадяни України які вже досягли 14-річного віку, зобов'язані оформити та отримати паспорт громадянина України.

Державна міграційна служба м. Сєвєродонецьк Луганської області акцентує увагу тих громадян, яким вже виповнилося 14 років і які ще не оформили паспорт громадянина України у найкоротшій термін звернутися до міграційної служби, адже це важливо для Вашого впевненого майбутнього та для можливості отримання подальших адміністративно-правових послуг у майбутньому.

Зі всієї України Луганська область є особливою, оскільки з розумінням відноситься до громадян України, які проживають на тимчасово окупованій частині України та допомагає оформити паспорт громадянина України з дотриманням кожного пункту законодавства України для дітей та дорослих, у яких відсутня можливість покинути рідну домівку та які виявились в.скрутному.становищі.

Оформлення паспорта громадянина України здійснюється відповідно до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 р. №302 (в редакції Постанови КМУ від 26.10.2016 р. №745), заявник який досяг 14-річного віку подає документи для оформлення паспорта громадянина України вперше разом з одним із батьків (або законним представником), треба мати із собою:

  • Оригінал свідоцтва про народження
  • Оригінали документів, що посвідчують особу батьків
  • Довідка про реєстрацію місця проживання особи (при наявності)
  • Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб)
  • Бажання і гарний настрій

Щоб отримати відповіді на всі Ваші питання, звертайтеся до Сєвєродонецького МВ УДМС України в Луганській області, за телефоном: (06452)4-00-69, адреса: м.Сєвєродонецьк, вул. Партизанська, буд.12, наш графік роботи:

неділя, понеділок - вихідні дні;
вівторок, четвер, п'ятниця: з 8.00 до17.00, перерва з 13.00 до 13.45;
середа: з 9.00 до 18.00, перерва з 13.00 до 13.45;
субота: з 8.00 до15.00 (без перерви)
або до ЦНАП у м. Сєвєродонецьку ВЦА м.Сєвєродонецьк Луганської області за телефоном: (06452) 4-43-37, адреса: м. Сєвєродонецьк бульвар Дружби Народів буд. 32 — А.

Звертаємо Вашу увагу, паспорт громадянина України котрий оформлювався вперше має обмежений строк дії, а саме— чотири роки.

Наголошуємо, громадяни у яких паспорт строк дії якого закінчується звертаються до будь-якого територіального підрозділу за один місяць до закінчення строку дії паспорта. Громадяни які втратили паспорт громадянина України у формі картки також мають можливість поновити.свій.документ.в.будь-якому.територіальному.підрозділі.України.

Державна міграційна служба м. Сєвєродонецьк Луганської області бажає всім учасникам ЗНО успішної, легкої здачі тестів та отримання сертифікату ЗНО з бажаними результатами для кожного!!!
 

Управління Державної міграційної служби України
в Луганській області