Сєвєродонецький «Азот» минулого року випустив понад 840 тис. тонн мінеральних добрив

Сєвєродонецький «Азот» минулого року випустив понад 840 тис. тонн мінеральних добрив

17 лютого 2021 року. Сєвєродонецьк. Україна. – За результатами роботи 12 місяців 2020 року Сєвєродонецький «Азот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, випустив 843,16 тис. тонн мінеральних добрив (у 2019 році – 384,09 тис. тонн). Зокрема, підприємством випущено 444,38 тис. тонн аміачної селітри, 352,04 тис. тонн карбаміду, 4,42 тис. тонн аміаку водного технічного, 42,32 тис. тонн КАС (карбамідо-аміачна суміш). Також на підприємстві випущено 432,86 тис. тонн аміаку, 7,49 тис. тонн діоксиду вуглецю рідкого, 19,08 тис. метрів куб. кисню медичного газоподібного в балонах.

«Порівнюючи з 2019 роком, ми більш ніж удвічі наростили випуск мінеральних добрив. Такі показники стали результатом відновлення на підприємстві повного виробничого циклу, запуску в роботу цеху виробництва аміаку 1-А. Ми відзначаємо зростання за всіма продуктами, які випускаємо. Важливим моментом стала можливість, завдяки відновленню власного виробництва аміаку, включити в роботу потужності цеху виробництва карбаміду», – зазначив Леонід Бугайов, Голова Правління ПрАТ« СЄВЄРОДОНЕЦЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ АЗОТ ».

За словами керівника підприємства, відновленню виробничого потенціалу сприяла низка факторів, зокрема, прийнятна для виробників мінеральних добрив ціна основної сировини – природного газу. Ще один фактор, ключовий саме для Сєвєродонецького «Азоту», – відновлення надійного електропостачання. Підприємство є споживачем електроенергії 1 категорії, для його роботи потрібні два незалежних джерела електроенергії. Цю умову було виконано із введенням в експлуатацію у 2020 році підстанції «Кремінська»: «Азот», а разом з ним уся Луганська область були знову підключені до Об'єднаної енергосистеми України.

У листопаді 2020 року на «Азоті» відновили випуск кисню медичної якості. Медичний кисень Сєвєродонецького «Азоту» зареєстрований і внесений до Державного реєстру лікарських препаратів як препарат для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби.

«Медичний кисень став стратегічно важливим продуктом у період епідемії коронавірусної інфекції, потреби в ньому медичних установ дуже зросли. Ми якнайшвидше відновили виробництво цього продукту й почали його постачання до лікарень Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного та інших населених пунктів Луганської області», – розповів Леонід Бугайов.

За підсумками 2020 року підприємство випустило понад 19 тис. метрів кубічних кисню медичного газоподібного в балонах.