В Сєвєродонецьку відремонтують СДЮСТШ водних видів спорту «Садко»

В Сєвєродонецьку відремонтують СДЮСТШ водних видів спорту «Садко»

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов,перебуваючи в Луганській області з робочою поїздкою, повідомив, що перевірив стан реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Луганщині у 2020 році, а також ознайомився із проєктами, які будуть реалізовані цьогоріч.

«Луганська область повністю виконала завдання «Великого будівництва». Я оглянув низку відбудованих об’єктів сфери освіти, медицини та спорту. Задоволений якістю і темпами реалізації програми, – наголосив Олексій Чернишов. – Більш того, вже погоджені майже всі плани на 2021 рік. Зокрема, реконструюють 10 шкіл, три дитячі садки, чотири спортивні об’єкти».

Так, в Сєвєродонецьку відремонтують СДЮСТШ водних видів спорту «Садко» – басейн із піввіковою історією. Загальна вартість проєкту – 6,9 млн гривень, з низ 10 % – співфінансування з місцевого бюджету Сєвєродонецька.

«Тут займаються підводним орієнтуванням чемпіони Європи та світу. Ми підтримали проєкт реконструкції цього комплексу – його відновлять вже цього року. Також місто отримає фінансування з ДФРР на інші проєкти. Загалом в область спрямовують друге по країні фінансування з цього фонду», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай додав, що в «Садко» зроблять капітальний ремонт: «За великим рахунком, ми отримаємо практично новий об’єкт. Разом з Урядом ми поступово змінюємо свідомість керівників органів влади на місцях. Бо вони чомусь остерігаються реалізовувати масштабні проєкти. Та сьогодні від Олексія Чернишова ми почули головну тезу – реконструювати великі об’єкти, гроші на це є».

Крім того, Олексій Чернишов звернув увагу на необхідність залучення розвиткових проєктів: «Луганщина потребує економічного розвитку. Наше завдання – створювати тут нові робочі місця».