Чи врятує вакцинація від нерозсудливості нації?

Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» ініціює дискусію на тему: «Чи врятує вакцинація від нерозсудливості нації?», що відбудеться 15 квітня 2021 року о 14.30 на базі онлайн-платформи Zoom.

Пандемія COVID-19, яка охопила світ у 2020 році, докорінно змінила життя людей. Ці зміни торкнулися як роботи та доходів, так і, навіть, таких речей, як спосіб життя, дозвілля та спілкування. Та перш за все, вона різко відкрила й підсилила всі нерівності всередині країн та в відносинах між ними, а також продемонструвала неготовність систем охорони здоров’я майже всіх країн світу до таких глобальних викликів.

Наразі в Україні спостерігається доволі невідповідальне ставлення громадян до карантинних обмежень. При цьому дуже різко зросло невдоволення проти обмежувальних заходів, необхідності носіння засобів індивідуального захисту. На жаль, є і такі громадяни, які досі взагалі «не вірять» в вірус.

При цьому статистичні дані геть не втішні. Кількість людей, які захворіли, стрімко зростає. На жаль, росте і кількість тих, хто не впорався з хворобою. Окремі медичні заклади знаходяться на межі колапсу.

Наразі лікарі всіх країн світу наголошують, що лише вакцинація зможе зупинити пандемію. З лютого цього року вакцинація почалась і в Україні. Проте процес іде вкрай повільно. І з боку громадян часто спостерігається брак довіри до процесу вакцинації. На жаль, Луганщина не є винятком - в регіоні досить великий відсоток відмов від вакцинації взагалі та спостерігається доволі висока загальна недовіра до системи охорони здоров’я України.

Які є вакцини? Як проходить процес вакцинації? Які є «за» та «проти», загрози та наслідки, а також чи є вакцинація показником відповідальності або безвідповідальності громадян?

Ці та інші питання щодо вакцинації будуть розглянуті під час дискусії, до якої запрошені фахівці медичної сфери.
Всіх охочих прийняти участь в дискусії просимо зареєструватися за посиланням, щоб в подальшому отримати запрошення в Zoom - https://forms.gle/HoczdoPbJDCr1uWv5.

Проведення дискусійної платформи «Чи врятує вакцинація від нерозсудливості нації?» стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Додаткову інформацію щодо запланованої дискусії можна отримати у координатора ГО «Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» Сергія П’ятниці - 0997144665, 0964121063, sdcrisis@ukr.net.